Blog

Ce este și unde este Tărâmul Albastru?

Ce este și unde este Tărâmul Albastru?

 

Deşi Tărâmul Albastru există de când lumea şi pământul, foarte mulţi oameni nu ştiu de existenţa lui, iar cei care au ştiut cândva au dat uitării acest lucru.

Tărâmul Albastru are  un loc bine stabilit în Univers, este accesibil oricui oricând, se ajunge la el călătorind cu un tren-submarin care zboară (tren-sub-avion), iar timpul necesar pentru a ajunge la destinaţie este egal cu timpul câtorva respiraţii lente şi profunde.

Deşi este un Tărâm de poveste, Tărâmul Albastru nu trebuie confundat cu Lumea poveştilor, binecunoscutul loc unde trăiesc laolaltă împăraţii şi împărătesele, zmeii şi zânele, vrăjitoarele şi balaurii, Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie, Motanul încălţat, Ursul păcălit de vulpe şi toate celelalte personaje pe care le ştim cu toţii din basme şi poveşti. Nici pomeneală să confundăm Tărâmul Albastru cu Lumea Poveştilor! Ele sunt două lumi distincte, separate şi inconfundabile, la fel cum este Ţinutul Lucrurilor pierdute faţă de Ţara Timpului pierdut!

Fiecare călător care va ajunge pe Tărâmul Albastru¡ îl va vedea altfel! Aşa cum ni se întâmplă destul de des şi nouă, oamenilor, să privim acelaşi lucru, dar să îl vedem diferit şi, mai ales, să privim aceeaşi persoană şi să spunem despre ea că este aşa şi invers în acelaşi timp, exact aşa se întâmplă cu Tărâmul Albastru. Şi încă şi mai şi: nici măcar aceeaşi persoană, dacă merge de două ori pe acest Tărâm, nu îl vede la fel. Ia priviţi imaginile din prima şi din a doua mea călătorie!

 

geneza 2

 

 

Imagine din univers

Ce face ca tărâmul şi locuitorii lui să fie pentru fiecare altfel şi pentru aceeaşi persoană mereu diferiţi?

a) Ochii care privesc

b) Starea de spirit în care se află cel care priveşte

Aşadar, e posibil ca Tărâmul Albastru pe care îl văd eu să nu semene prea tare cu Tărâmul Albastru pe care îl vede un copil de opt ani, pasionat de fluturi sau cu cel văzut de un puşti de zece ani, interesat mai mult de melcii cu elice şi de alte gasteropode nemaiauzite, decât de elemente vegetale (precum trandafirus dansatorus, plopus poetususturoius hazlius). La fel, o  fetiţă pasionată de prinţese ori de speciile nemaiîntâlnite de flori şi insecte poate să nici nu observe fascinanta lume  din râurile şi mările albastre şi să nu acorde nicio atenţie fenomenelor meteo extrem de interesante, cum ar fi  „ninsoare  pe soare”, „curcubeu desenat de-un zmeu” ori „furtună cu fulgere din lună”.

Dacă vă place ceea ce aţi aflat despre Tărâmul Albastru, citiţi şi următoarele articole în care voi împărtăşi impresii şi poveşti din propriile mele călătorii. Şi, mai ales, nu ezitaţi să luaţi voi înşivă tren-sub-avionul şi să faceţi o incursiune în acest spaţiu!
Nimic nu se compară cu o experienţă personală!
Vă îmbraţişez, cu drag,
Raluca
Fragment din Tărâmul Albastru – Raluca Ardelean
Ilustraţii – Ana Adam
Puteţi comanda cartea de poveşti Tărâmul Albastru aici


¡ Principala condiţie ca cineva să ajungă pe Tărâmul Albastru este să creadă că el există,  apoi totul e floare la ureche