Blog

Cine sunt şi cum arată locuitorii din Tărâmul Albastru

Cine sunt şi cum arată locuitorii din Tărâmul Albastru

 

Tărâmul Albastru este locuit de nişte fiinţe deosebite din toate punctele de vedere, pe care le vom numi generic spiriduşi, iar rolul lor şi al prinţesei care îi coordonează este acela de a pune în gândurile oamenilor seminţele de poveşti.

Despre spiriduşii poveştilor nu se poate spune cu exactitate cum arată, iar asta pentru simplul fapt că fiecare vizitator al Tarâmului îi  vede diferit (iar mărturiile sunt din cele mai diverse), şi chiar şi o persoană care îi vede de mai multe ori îi percepe mereu şi mereu altfel.

Dar totuşi, pentru a vă face o idee despre cum arată aceşti spiriduşi vă voi spune câteva lucruri generale şi vă voi arăta câteva imagni făcute în propriile mele călătorii în lumea lor.

Aşadar,  locuitorii Tărâmului Albastru sunt cele mai creative făpturi din câte există în Univers. Niciunul dintre spiriduşi nu este prea înalt, nici prea gras, nici prea slab, sunt  cumpătaţi şi veşnic tineri, mai ales la suflet.  Starea de spirit li se citeşte în ochi, iar o scânteie de lumină, pe care zorile o lasă pe nasurile lor, îi face să strălucească de-a dreptul. Spiriduşii, ca şi oamenii, sunt băieţi şi fete, se aseamănă foarte mult, dar se şi deosebesc în mare măsură. Se înţeleg bine unii cu alţii şi nu se ceartă niciodată.

spiridus

Ce aş mai vrea să vă spun este faptul că un mic indiciu despre felul de a fi al unui spiriduş este dat de numele său, care e unic şi niciodată nu veţi întâlni doi spiriduşi pe care să îi cheme la fel! Ca să vă daţi seama despre ce vorbesc, ascultaţi câteva nume: Cascadă de Linişte, Bucurie Albastră, Adiere de Argint, Limpezime de Rouă, Ploaie de Cuvinte, Sunet Rotund, Grabă Lentă, Lumină Moale, Strop de Veselie, Cântec Tăcut, Isteţime pe Moment, Bunătate fără Sfârşit, Încăpăţânare Bună şi multe, multe altele. Când îi veţi cunoaşte, veţi înţelege care este relaţia dintre ei şi numele pe care îl poartă. Noi chiar avem expresia „Ce ţi-e scris în nume ţi-e pus!” şi este cât se poate de adevărată. Cred că la voi, expresia e puţin altfel….

2 Spiridusi

Puteţi comanda  cartea de poveşti Tărâmul Albastru aici

Fragment din Tărâmul Albastru – Raluca Ardelean
Ilustratii – Ana Adam