Blog

CU CE SE OCUPĂ LOCUITORII TĂRÂMULUI ALBASTRU

CU CE SE OCUPĂ LOCUITORII TĂRÂMULUI ALBASTRU

 

Locuitorii Tărâmului Albastru, ca toate fiinţele din acest Univers, au un rol bine determinat, şi de existenţa lor depinde însăşi Lumea Poveştilor, o lume atât de dragă tuturor oamenilor şi, mai cu seamă, copiilor. În procesul scrierii oricărei povesţie, de oricând şi de oriunde, este implicat şi un spiriduş din tărâmul Albastru, căci proncipala lor activitate este aceea de a pune seminţe de poveşti în gândurile oamenilor şi de a avea grijă ca ele să crească şi să rodească.

spiridus

Aşadar, orice poveste este rodul unei seminţe de poveste plantată de un spiriduş în mintea unui om, iar procesul acesta se desfăţoară aşa:

În momentul în care pe pământ cineva îşi pune în gând să scrie o poveste (sau i se impune să o facă),  pe Tărâmul Albastru sună un clopoţel, semn că unul dintre spiriduşi are de lucru. Asta înseamnă că spiriduşul trebuie să ia din Cămara cu seminţe de poveşti o sămânţă potrivită cu vârsta şi felul de a fi al celui care vrea să scrie şi să i-o trimită pe calea gândurilor.

Momentul de inspiraţie al unui om care scrie o poveste, acea clipă în care se spune că „i-a picat fisa”,  nu este altceva decât găsirea printre gânduri a seminţei de poveste.

spiridus

Se întâmplă uneori ca mai mulţi oameni să vrea să scrie poveşti în acelaşi timp, iar pe Tărâmul Albastru să înceapă să sune mai mulţi clopoţei deodată. Dacă spiriduşii nu sunt bine organizaţi, livrarea seminţelor de poveşti poate să întârzie puţin. În cazul acesta vorbim despre „blocajele de inspiraţie” ale oamenilor, dar ele sunt rare şi, datorită perfecţionării permanente a spiriduşilor, ţin din ce în ce mai puţin.

 

Fragment din Tărâmul Albastru – Raluca Ardelean
Ilustraţii – Ana Adam