Blog

O dimineaţă obişnuită pe Tărâmul Albastru. Zorile.

O dimineaţă obişnuită pe Tărâmul Albastru. Zorile.

Pe Tărâmul Albastru, ca la voi, pe Pământ, ziua începe de dimineaţă şi ţine până seara târziu, când şi ultimul locuitor al lui adoarme. Însă, cu totul diferit faţă de ceea ce se întâmplă pe Pământ, pe Tărâmul Albastru, ivirea zorilor este considerată un eveniment extrem, extrem de important, ceea ce îi face pe toţi locuitorii să nu îl rateze. Când se ivesc, zorile ne bat în geamuri cu mare delicateţe ca să nu ne sperie, iar noi deschidem ochii. Primul şi primul lucru pe care îl facem e să ne bucurăm că începe o nouă zi.  Bucuria noastră nu se măsoară prin viteza cu care sărim din pat, ci prin căldura emoţiei pe care inima noastră o trimite în tot corpul şi o exteriorizăm printr-un zâmbet.

in zori

După ce ne încălţăm papucii de casă lăsaţi de cu seară frumos lângă pat, toţi locuitorii, fără excepţie, fie că sunt spiriduşi sau eu, prinţesa, ne ducem la fereastră, o deschidem larg şi, îmbrăcaţi în pijamalele noastre dungate, înflorate sau simple, având scufiile cu pompoane pe cap, printr-o reverenţă şi un salut special, urăm bun venit zorilor. În semn de recunoştinţă pentru salutul din inimă, zorile, care sunt nişte minifiinţe incandescente, pun pe nasul fiecăruia dintre noi câte o scânteie de lumină ce ne va însoţi pe parcursul întregii zile. Scânteia nu se va stinge decât târziu în noapte, exact  când Moş Ene vine să ne adoarmă (atunci are loc un alt ritual, cel al înserării, despre care vom vorbi mai târziu!)

            După ce salutăm zorile, închidem pentru câteva secunde ochii şi ne ducem toată atenţia în inimă. Ştiţi cum facem acest lucru? Urmărind firul de aer pe care îl inspirăm! Aşa ajungem fix în centrul inimii noastre, locul magic de unde izvorăşte viaţa. De acolo luăm bucurie, pace şi recunoştinţă, iar după o respiraţie rotundă (asta înseamnă că inspirăm şi expirăm leeeent şi profund), deschidem ochii. Acum, ziua poate să înceapă!

ritualul zorilor

Puteţi comanda cartea de poveşti Tărâmul Albastru aici

Fragment din Tărâmul Albastru – Raluca Ardelean
Ilustraţii – Ana Adam