Blog

Raluca Ardelean

Raluca

Cel mai important lucru pe care vreau să îl spun despre mine este acela că îmi plac poveştile. Îmi place să le imaginez, să le scriu şi să le citesc, cu alte cuvinte îmi place să creez lumi de poveste şi să mă plimb în lumile de poveste create de alţii (în special de către copii). Apoi (sau în acelaşi timp) îmi place mult să mă joc, iar lucrul acesta nu îl spun deloc în joacă (oricât de straniu şi de ciudat ar părea asta pentru un „om mare”)! Plăcerea şi bucuria mea de a mă juca s-a păstrat întreagă din copilărie şi pot să număr pe degete zilele în care nu mi-a trecut prin minte un gând copilăresc pe care să nu-l şi pun în aplicare. Aşa se face că şi meseria pe care mi-am ales-o are legătură cu minunata lume a celor mici şi chiar am lucrat într-un palat, un Palat al Copiilor (doar am spus că îmi plac mult poveştile!), în care zi de zi, an după an am creat împreună cu copiii lumi şi personaje de poveste, basme şi poezii, legende şi fabule, piese şi spectacole de teatru.
De ceva timp încoace, s-a petrecut un lucru pe cât de neaşteptat, pe atât de minunat: aşa cum li se întâmplă unora dintre „oamenii mari”, am întâlnit – nu mai ştiu exact când şi cum – nu un mic Prinţ, ci o mică Prinţesă. Am urmat-o şi aşa am ajuns în lumea ei, un Tărâm cu adevărat de poveste. Se numeşte Tărâmul Albastru, iar despre frumuseţea acestui loc nu se poate vorbi în cuvinte. Acest loc trebuie văzut şi explorat de către orice copil şi „om mare”. Pe acest tărâm bate cel mai cald, blând şi inspirator vânt din câte există, care se numeşte Briza, şi este vântul care transformă cu adevărat.
Aşa că, bucuroasă de descoperirea acestui Tărâm cu locuitorii lui cu tot, am hotărât să îi invit pe toţi copiii şi pe părinţii lor să îl descopere, nu de alta, dar aici Bucuria, Încrederea, Creativitatea şi Joaca sunt la ele acasă şi pătrund în inimile tuturor, transformându-le.

Cu mine vă veţi întâlni la atelierele Briza 3EX pentru copii şi părinţi, dar şi la Atelierele de scriere creativă de la Timişoara. Şi, desigur, pe Tărâmul Albastru.