Blog

Bradul cu amintiri şi vise- scrisoare

Bradul cu amintiri şi vise- scrisoare

Anul 2013 e gata să se sfârşească, iar anul 2014 e nerăbdător să înceapă. Cu siguranţă ai avut experienţe minunate în primăvara, vara sau toamna ce au trecut şi precis există o mulţime de lucruri pe care ţi le doreşti pentru anul care vine!
Aşa că, acum e un prilej numai bun pentru a-ţi aminti şi a nota întâmplările şi experienţele din acest an, dar şi pentru a-ţi exprima dorinţele şi visele pentru anul viitor.


Cum poţi face acest lucru?  În foarte mult feluri, iar eu am să îţi sugerez unul:

Imaginează-ţi că 2013 şi 2014 sunt două personaje de poveste, două fiinţe imaginare, care locuiesc în Cetatea Timpului. Cei doi ani din poveşti sunt foarte buni prieteni cu oamenii, mai cu seamă cu copiii. De exemplu, 2013 poate fi un bătrânel simpatic, cu scufie pe cap şi ochelari pe nas, aflat în punctul de a adormi în fotoliul lui cu multe perne din faţa unui şemineu în care ard nişte lemne de brad aduse de nişte … ( Gata! Mă opresc aici, că altfel simt că alunec într-o poveste şi nu ştiu cât voi sta în ea!).
Aşadar: 2013 e un bătrânel simpatic (aşa ca cel din imagine), iar 2014 e un tânăr plin de forţă şi energie. Amândoi locuiesc în Cetatea Timpului şi sunt foarte bucuroşi ori de câte ori primesc scrisori de la oameni, mai ales de la copii.

mos an (Small)

Ce ar fi dacă le-ai scrie fiecăruia câte o scrisoare? Unuia ca să îi mulţumeşti pentru ce ţi-a adus (adică bătrânului an 2013), iar celuilalt pentru a-l ruga să te ajute să îţi îndeplineşti nişte vise (deci tânărului an 2014).

anul 2013 (Small) (Small) (Small)

După ce ai terminat de scris scrisoarea, poţi face şi desene care să reprezinte întâmplările trăite în 2013, dar şi visele pentru 2014. De asemenea, poţi realiza un brad împodobit cu globuri pe care vor fi notate amintirile şi visele tale aşa cum este acesta!

Spor şi inspiraţie la scris şi la desenat!

După ce ai scris cele două scrisori pentru anii 2013 şi 2014, ni le poţi trimite şi nouă (scanate sau tehnoredactate) pe adresa:
briza@calatoriainimii.net