Blog

Briza – Tabăra Micului Maestru

Briza – Tabăra Micului Maestru

După ce găseşti indicatorul potrivit şi coteşti la stânga, urmează un drum şerpuit, mai domul ori mai abrupt, prin tuneluri de pădure, un drum care te va duce în dreptul unui gard de bârne şi al unei porţi largi. Este poarta care permite trecerea spre un loc cu totul aparte, un loc ce se desfăşoară ca o spirală în jurul Colinei Lunii şi a Dealului Zmeului, un tărâm în care locuiesc mesteceni şi cireşi, izvoare, ciuperci, afini, un pârâu şi multe, multe neamuri de furnici, musculiţe, fluturi, greieri şi păsări. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

            Odată ajuns aici, totul se schimbă: simţi că timpul curge altfel, că pământul şi cerul prind viaţă, că apele şi copacii îţi vorbesc şi, mai presus de toate, simţi multă bucurie şi o imensă curiozitate de a te afunda în această lume şi de a o cunoaşte.

            Aceasta este, de fapt, intenţia Taberei de vara Briza, de la Luncani: descoperirea naturii şi a ritmurilor ei, a armoniei în care curge existenţa elementelor care o compun, pentru ca astfel să ne descoperim adevărata natură a fiinţei (indiscutabil legată de cea exterioară). Aceleaşi elemente care compun mediul exterior le găsim în alcătuirea fiinţei noastre, şi atunci contactul cu pământul, apa, aerul şi focul din exterior, va fi o formă de a intra în conexiune cu propriul corp şi cu toate celelalte nivele care ne compun.

tabara1

            În cadrul taberei Briza, copilul va deveni exploratorul curios şi atent al lumii din afară şi prin activitatea specifică şi firească  vârstei – joaca – va lega cele două lumi.

            Fiecare zi de tabără va fi o incursiune în minunatul tărâm descris mai sus şi va avea în centrul explorării câte un element exterior şi corespondentul său interior:

  1. Pământul (de la forma sa diafană de nisip, până la soliditatea pietrei) -  Corpul
  2. Apa (de la ploaie, la izvor şi pârâu) – Emoţiile
  3. Aerul (vântul şi respiraţia) – Respiraţia
  4. Focul (scânteia şi flacăra, lumina şi căldura) – Spiritul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca nişte adevăraţi exploratori vom observa, vom urmări, vom descrie, vom desena, ne vom juca şi vom experimenta, vom învăţa de la tot ceea ce este în jur şi astfel ne vom descoperi, atinge şi depăşi propriile limite, fiindcă explorarea este doar pretextul unei  profunde atutocunoaşteri:

      -         Cum cresc copacii?
-        
Ce mesaje transmit norii de pe cer?
-        
Cum îşi vorbesc păsările ? Cum îşi fac ele căsuţa?
-        
În câte feluri curge apa?
-        
Cum şi cât mănâncă fluturii?
-        
Cât de sus poate zbura un zmeu de hârtie?
-        
Prin ce se aseamănă şi prin ce se deosebesc frunzele? Dar florile?
-        
Cum traversez labirintul unei păduri? Ce semen mă călăuzesc?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Şi pentru ca totul să fie exprimat, dar şi pus la păstrare pentru totdeauna,  copiii vor ţine jurnale, în paginile cărora vor scrie, vor desena şi vor presa impresii, înţelesuri şi tot ce este important pentru ei.

Tabăra Briza – este o Călătorie de expansiune a teritoriilor creativității și imaginației. Micul Maestru este imaginea copilului arhetipal care se află în adâncul fiecărui copil, un maestru al prezenței și al creativității, al curiozității lipsite de orice prejudecată. Copiii sunt conectați în mod natural cu vastele spații ale ființei, căci porțile intuiției lor nu au fost încă închise. Programul Briza desfășurat sub culorile Călătoriei Inimii de către educatori și psihologi care au parcurs furcile caudine ale Școlii Maestrului Interior, tinde să mențină deschise aceste porți ale conștiinței, în beneficiul încrederii de sine. Această tabără în aer liber, care implică un proces paralel pentru copii și părinți, schimbă modul în care relaționăm cu copii și lumea lor interioară. Tabăra Micului Maestru – Briza va fi oportunitatea, pentru exploratorii conștiinței care au copii, de a așeza relația cu aceștia pe baze complet noi. Această Călătorie în tandem copii-părinți, va revela, de ambele părți, adâncimi nebănuite ale uneia dintre cele mai profunde și mai complexe relaționări în experiența umană, aceea de părinte-copil.

Loc de desfăurare: Platoul Luncanilor

Perioada: 7- 10 august 2014

Tarif: La Tabăra Micului Maestru Briza prețul este de 300 de lei pentru un copil și 500 de lei pentru doi copii.

Părinții care însoțesc copiii la Tabăra Micului Maestru – Briza participă la una dintre celelalte două Călătorii care se desfășoară simultan. Sosirea este programată în data de 6 august, în intervalul 16.00 – 20.00

Mai multe detalii și înscrieri aici

Imagini articol : Ana Adam