Blog

Vara pe Colina Lunii şi Dealul Zmeului

Vara pe Colina Lunii şi Dealul Zmeului

Contactul cu elementele naturii, fie că este vorba despre un copac, o pasăre, un curs de apă ori lumina soarelui şi a stelelor are miraculoasa putere de a ne aşeza în linişte, pace şi armonie. Miracolul acesta este posibil atunci când ne permitem cu adevărat să privim, să ascultăm, să atingem şi să simţim lumea din jur cu totul şi cu totul altfel decât o facem prinşi în rutina vieţii de zi cu zi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acest lucru se întâmplă atunci când între noi şi un copac, o pasăre, un curs de apă ori lumina soarelui nu mai există graniţe. Cu toţii trăim călcând pământul cu tălpile, bând apă şi respirând aer, însă din ce în ce mai puţin suntem conştienţi de legăturile invizibile, dar atât de reale, dintre corpurile noastre şi pământul pe care călcăm, dintre apa pe care o bem şi fluidele care ne traversează corpul, dintre aerul pe care îl respirăm şi însuşi miracolul vieţii. În rutina vieţii de zi cu zi devenim foarte adesea marionete într-un mediu pe care îl simţim tot mai decorativ. Ne supără norii şi ne deranjează insectele, ne e frică de tot mai multe animale şi suntem străini de rostul plantelor din jurul nostru. În plus, nici pe noi nu ne cunoaştem mai bine, nu ştim de ce ne îmbolnăvim, nici cum să ne vindecăm, nu înţelegem stările pe care le trăim şi nici ce să facem cu ele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Separarea de lumea exterioară reflectă o mare separare interioară, iar de aici neliniştea, frica, neîncrederea şi toate celelalte.

Pământul, copacul, pasărea, apa, focul şi toate celelalte elemente ale naturii din jurul nostru ne pot ajuta să ne reconectăm la marele tot al realităţii din care fiinţa umană este parte. Tot ce avem de făcut este să fim atenţi. Să privim, nu doar să vedem, să ascultăm, nu doar să auzim, să reînvăţăm să trăim, nu în mijlocul naturii ca într-un decor de teatru, ci împreună cu ea, alături de ea.

Recuperarea acestui mod de con-vieţuire împreună cu natura nu înseamnă altceva decât întregirea noastră ca fiinţe şi reconectarea cu tot ceea ce înseamnă VIAŢA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru copii, contactul prin experienţă directă, nemijlocit cu natura, pe care să o perceapă cu toate simţurile, frământând şi modelând pământul, clipocind în apă, zburdând în bătaia vântului, căţărându-se, urcând şi coborând din copaci, murdărindu-se – sunt experienţe care îl vor ancora în densitatea şi forma concretă a acestei vieţi, experienţe extrem de importante pentru percepţia propriei corporalităţi şi alcătuiri interioare, ce nu pot fi însuşite în spaţii închise, artificiale sau virtuale.

De aceea am ales ca Tabăra Briza să se desfăşoare la Luncani, un colţ de lume în care conectarea cu elementele naturii să fie nemijlocită. Un loc în care ritmurile naturii, răsăriturile, apusurile, plimbarea norilor, susurul apei, lumina soarelui, a lunii şi a stelelor să poată fi simţite pe deplin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe parcursul zilelor de tabără, copiii vor experimenta conexiunea cu cele 4 elemente, se vor juca cu ele şi le vor integra în joaca lor, se vor trezi aproape odată cu soarele şi se vor culca după ce el apune şi vor fi cântat acompaniaţi de greieri încălzindu-se la foc. Vor culege afine, vor urmări zborul libelulelor, vor intra în farmacia verde a Luncanilor, vor spune poveşti pe Dealul Zmeului şi vor contempla stelele de pe Colina Lunii. În acest timp, părinţii lor vor participa la una dintre cele două Călătorii, Atingerea Vindecătoare a Fiinţei şi Astrologie Arhetipală şi, atunci când îşi vor da voie să recunoască faptul că în ei încă există un copil, ni se vor alătura la joacă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai multe detalii despre tabăra Briza găseşti aici 

Te aşteptăm cu drag la Luncani!
Foto articol Ana Adam

Raluca