Blog

HEFT Horia & Elena Francisc-Țurcanu

HEFT Horia & Elena Francisc-Țurcanu

Călătoria Inimii este, în primul rând o comunitate a acelora care aleg să se elibereze, prin Conștiență, de trecut, de prejudecată, de suferință. Sunt aceia care aleg să exploreze natura realității și a marii Creații, prin trăire directă, dincolo de orice teorie, doctrină sau ideologie. Călătoria Inimii este călătoria Vieții.

Este o Călătorie spre vindecare, spre cunoaștere, spre eliberare, o călătorie a cunoașterii prin experiență directă.

Instrumentele acestei Călătorii sunt Practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență.

Consacrarea Călătoriei Inimii este simplă: a trăi conștient, în bucurie, în creativitate, a descoperi căi noi și a deveni stăpânii propriei noastre vieți, dincolo de condiționările și auto-judecățile pe care le operăm singuri asupra noastră. Abundența, sănătatea, armonia din relațiile noastre, toate încep cu Conștiența.

Cât de adânc percepem propria noastră ființă și realitatea în care trăim, pe atît de Conștienți suntem. Aceasta este măsura bucuriei noastre de a trăi.

Călătoria Inimii este născută din experiență și conduce către experiența directă. Noi, HEFT, am dorit să împărtășim cu cei asemenea nouă calea simplă a întoarcerii la propriul adevăr, la trăirea momentului, starea de grație care deschide porțile comunicării și ale adevăratei cunoașteri. Orice miracol este posibil prin propriile noastre puteri. Orice poate fi vindecat. Orice poate fi împlinit, cu o singură condiție: ÎNCREDEREA ÎN NOI ÎNȘINE. Aceasta nu este o idee, ci o trăire accesibilă oricui alege să o trăiască.

BRIZA este o dimensiune fundamentală a Călătoriei Inimii, destinată copiilor și părinților care simt că mai există ceva în spatele platitudinii vieții liniare, că resursele lor și ale copiilor conțin în ele deschiderea către orice posibilitate. Care intuiesc că viața nu este doar o luptă, așa cum au fost învățați, și că bucuria de a trăi, creativitatea, autenticitatea, sunt izvorul unei vieți împlinite, pentru ei înșiși și pentru copiii lor.

Dincolo de sistemele restrictive ale învățământului tradițional, există mijloacele esențiale ale Ființei, adevărurile simple care deschid porțile trăirii pe deplin a vieții.

BRIZA s-a născut din observarea faptului că micii oameni care sunt copiii noștri au porțile deschise către Adevăr. Că singurul lucru pe care trebuie să-l facem este acela de a veghea ca aceste porți natural deschise, să nu se închidă. BRIZA este un spațiu de experiență, de joacă, de creativitate, un spațiu în care copiii descoperă ÎNCREDEREA în propria lor viziune și modul minunat în care pot relaționa cu această lume și cu ceilalți. Învață să dea ascultare intuiției, să se conecteze la uriașele resurse de creativitate din interiorul lor, să se prețuiască pe ei înșiși și să abordeze experiența vieții cu deschidere și încredere. Toate acestea, prin joacă și comunicare liberă.

BRIZA este parte integrantă din Călătoria Inimii și are o singură consacrare: crearea unui spațiu în care părinți și copii împreună, să acceseze spațiile adânci ale ființei lor, unde stau ascunse toate bogățiile pe care viața le are de oferit, astfel încât acestea să-și facă loc în viața de fiecare zi. Este un spațiu neconvențional și liber de prejudecată, în care legea este aceea după care funcționează întreaga Creație: a crea liber, în bucurie, viața pe care dorim să o trăim.

Despre HEFT