Blog

Tabăra BRIZA DE IARNĂ

Tabăra BRIZA DE IARNĂ

O Călătorie a Inimii pentru părinți și copii

Tabăra BRIZA DE IARNĂ este o călătorie menită să fie utilă și plăcută, frumoasă și spectaculoasă, instructivă și transformatoare deopotrivă, pentru copii și pentru părinții lor. Se va desfășura în peisajul splendid dintre Bucegi și Piatra Craiului, timp de 4 zile.

Miza acestei Călătorii este una fundamentală: conștientizarea și transformarea modului în care relaționăm cu noi înșine și cu copii noștri. Din această perspectivă, BRIZA DE IARNĂ poate deveni cu adevărat începutul unui nou timp, a unei noi comunicări cu copiii noștri, dar mai mult decât atât, o înnoire a felului în care ne raportăm la noi înșine și la viața noastră.

h3

Ieșirea din mediul obișnuit al experienței de viață și schimbarea premiselor fundamentale asupra acesteia creează un mediu de experiență propice revelației, al descoperirii de sine și al re-evaluării perspectivelor. Este o ieșire din liniaritate și ocazia unei magnifice împrospătări a relației dintre copii și părinți.

o10

Pentru cine?

Este destinată acelor părinți care simt că dincolo de platitudinea vieții de fiecare zi, a lucrurilor care ”trebuie făcute”, există o dimensiune a existenței, neexplorată încă, în care rezidă toate potențialele unei vieți pline de bucurie, încredere și iubire. Deasemeni, acelora care simt că relația lor cu copiii poate căpăta o nouă profunzime și o nouă comunicare. Acelor părinți care simt uriașele potențiale ale propriilor copii și faptul că a rămâne blocați în trecut și în prejudecată limitează capacitatea copiilor de a trăi o viață plină de succes, originalitate și bucurie.

attachment-3

Dar, mai ales, acelora dintre părinți care păstrează viu copilul interior și credința nedeslușită că totul se află în puterile noastre.

o3

Instrumentele și scopurile Călătoriei

Instrumentele și mizele lucrului copiilor: jocul, imaginația, povestea, diferite mijloace de expresie ale acesteia, a asculta și a rosti povestea in diferite feluri, exprimarea liberă, creativă, coordonarea atenției și menținerea ei, cultivarea încrederii, a spontaneității, a expresiei personale, a autenticității. Descoperirea unei noi perspective asupra ”lumii adulților” și o nouă relaționare cu aceasta, mai liberă, mai deschisă, mai lipsită de condiționare. O nouă exprimare a interiorului în raport cu părinții și cu lumea, o nouă încredere în sine, în posibilitățile și gesturile personale.

o7

Instrumentele și mizele lucrului părinților: călătoria interioară cu ajutorul respirației conștiente și a stării de prezență, cultivarea viziunii interioare și a încrederii în aceasta, cultivarea unei perspective noi asupra realității liniare și dobândirea unei noi profunzimi asupra acesteia. Înnoirea perspectivei asupra propriei povești de viață, conștientizarea influențelor trans-generaționale și alegerea unei noi perspective. Un nou tip de relaționare cu sine și cu copilul. Exersarea comunicării conștiente, a ascultării și a simțirii în interiorul relației cu copilul. Eliberarea din tipare, redobândirea încrederii în sine și în existență. Dialogul creativ cu copilul.

o4

Desfășurarea Călătoriei

Copiii vor explora resursele propriei lor imaginații și creativități, vor călători la izvoarele curajului de a fi ei înșiși și de a-și crea propriile lor povești. Vor explora miracolul încrederii în propriile puteri și îndrăzneala de a deveni Eroii în povestea pe care o creează în fiecare clipă. Vor descoperi că Viața este o poveste în care pot avea încredere și pe care o pot scrie în fiecare clipă. Vor descoperi bucuria intrinsecă de a fi Creatorul propriei lumi. Vor descoperi o nouă libertate interioară și noi moduri de a o exprima creativ. Vor călători pe râurile originalității și ale jocului descoperind prin intuiție Râul Vieții.

attachment

În timpul acesta, părinții vor explora adâncurile propriei ființe și, mai întâi, relația cu ei înșiși, felul în care ne creăm personalitatea liniară. Împreună vom explora amprenta adâncă pe care au lăsat-o în noi proprii noștri părinți și vom intra în contact cu copilul interior. Vom ilumina meandrele adânci ale fluviilor trans-generaționale pentru a înțelege liniile majore ale poveștilor pe care le-am trăit în viața noastră și a ne elibera de influențe. Vom exersa capacitatea de a intra în starea de prezență, de a simți și de a percepe dincolo de simțurile obișnuite realitatea și pe copii noștri. Vom deschide porțile comunicării conștiente, vom învăța să ascultăm cu adevărat fără să judecăm și vom exersa deschiderea inimii și compasiunea.

hanul lupilor

Apoi, în serile adânci ale Brizei de Iarnă, ne vom întâlni copiii și vom exersa o nouă relaționare, un nou mod de a ne scrie poveștile împreună, de a ne privi, de a ne asculta și de a ne simți împreună. Ne vom face unii altora darurile neprețuite ale Prezenței pentru celălalt și vom redescoperi profunzimea actului simplu de A FI ÎMPREUNĂ. Ne vom bucura unii de alții, ne vom redescoperi unii pe alții și vom călători în lumi necunoscute, astfel încât, atunci când ne vom întoarce acasă, să fim cu adevărat ACASĂ în noi înșine, în propria noastră Inimă, împreună cu cei pe care îi iubim.

 

Locul de desfășurare: Râșnov

Perioada: 3 – 6 februarie 2015 (Sosirea se face în seara de 2 februarie, iar plecarea în 7 februarie dimineața)

Condiții de participare: La tabăra de iarnă sunt așteptați copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani, însoțiți de unul sau de ambii părinți.

Costurile de participare sunt 500 de lei pentru un copil și 700 de lei pentru un adult (1200 de lei: 1 copil și 1 adult). Reducerile de preț se acordă în funcție de numărul participanților după cum urmează:

  • 1500 lei pentru 1 adult și 2 copii
  • 1500 lei pentru 2 adulți și un copil
  • 2000 lei pentru 2 adulți și 2 copii

Tariful nu include cazarea și masa. Acestea le vom comunica celor înscriși.

Înscrierile se fac aici

 

Photo credit: Ovidiu Toader, Răzvan Seracin, Denise & Daniel Cornea Stefanescu