Blog

Ultima poveste – de Razvan Cos

A fost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi, nu s-ar povesti, un regat al Universului in care traiau cei mai renumiti scriitori. Regatul acesta era plasat in spatiu, deasupra galaxiilor, pentru ca scriitorii sa poata avea inspiratie. Regele acestui regat era un om batran si intelept, care scria cele mai frumoase povesti.

DSC_0004
Intr-o zi, regale afla ca mai are doar o singura foaie de hartie pe care putea fi scrisa ultima poveste si hotari sa-i dea foaia printului, fiul sau. Regele i-a spus printului ca mai are o singura foaie si ca vrea ca el sa-si puna sufletul pe ea. Printul se duse in camera sa si se apuca de treaba. Se gandi si se gandi, dar nu stia ce sa scrie. Nu dormea, nu se odihnea, abea daca mai manca. Nu stia ce sa scrie…
-Ce sa scriu? Ce sa scriu? ofta printul.
Cu parere de rau, printul se ridica de la masa.
- Tatal meu va fi foarte dezamagit de mine, isi spuse el.
Dar fereastra se deschise si o stea de noroc ii intra in camera. Steaua i se aseza in inima si i-a venit inspiratia. El s-a gandit sa scrie o poveste despre intamplarea asta.
Cand regele a citit povestea, a prezentat-o intregului palat, iar baronul a spus ca povestea trebuie sa ii se faca multe copii. Cum la palat nu mai era hartie, au trimis un mesaj catre Taramul Hartiei, de unde au venit multe foi.

De atunci toti scriitorii de povesti au avut incredere in ei insisi.

 

Ilustratie: Andrada& Oana