Blog

Peisaje albastre

Peisaje albastre

Pe un sevalet imaginar, copiii au combinat cuvinte si au obtinut nuante inedite de albastru. Cu ajutorul lor au “pictat Peisaje albastre”.
Cititi-le/Priviti-le!

Pe cerul albastru-albăstros s-a ivit o pasăre de culoarea albastra nealbăstrită  care scoate un sunet prea albastru. Sunetul albastru nealbăstrit s-a rătăcit. Din fericire, tatăl său albastru ca cerul albăstros i-a arătat drumul spre casă. Astfel sunetul nealbăstrit şi-a găsit casa.
(Bianca P)

tumblr_lf5vnodLKK1qfu4j7

 

O pasăre albastru-deschis zboară pe cerul albăstriu. Pasărea albastră este a Anei. Fetița purta o rochie albastru-închis, dintr-o dată apare un vânător cu o pălărie înalbăstrită. Fetița, crezând că vânătorul dorea să răpească pasărea cu pene albastre, a sărit în ajutorul ei și spuse:
- Te rog, vânătorule, să nu îmi răpești albastra pasăre!
- Dar eu nu vreau să îți răpesc pasărea, vreau doar să iau o pană albastră! spuse vânătorul.
Atunci fetița a înțeles că vânătorul dorea doar o pană de la pasărea albastră, așa că i-a oferit o pană albăstruie. După câteva momente, fata a luat pasărea și s-au îndreptat spre casa ei albastră înconjurată de albăstrele.
(Alexandra T)

 

Deasupra pădurii albastră ca noaptea  cerul era albastru ca marea . Lacul din mijlocul pădurii strălucea albastru-albăstrel.  Păsările albastre ca ochii cântau pe lângă el de dimineaţa până seara. Într-o zi nealbastră a venit un explorator. Văzându-le strălucirea albastă ca cerul, el s-a minunat. S-a întors acasă cu cele mai  frumoase si albastre amintiri.
(Iulia T)

Blue Bird with Black Wing on Tree

Intr-o padure mai mica decat marele albastru se aflau niste copaci de un albastru mediu. Un urs albastru azurit petrecea impreuna cu o vulpe albastra ca si cosmosul venirea primaverii. Un lup albastru ca cerul petrecea impreuna cu familia lui. Pestii albastri putin veseli dansau si cantau. Era o atmosfera albastra primavaratica. Lacul albastru-albastru stralucea in lumina soarelui. Cerul era albastru ca marea.
Odata cu plecarea soarelui, noaptea de un albastru stelar incepu sa domine cerul. Ceata transparenta de atata albastru cuprinse padurea.                                                                                  SOMN ALBASTRU!!!!
(Andu G)

 

Într-un deşert albastru-albăstriu, cam rece pentru noi, răsar flori albastre ca cerul senin. Dintr-o dată, se zăreşte o casă albăstrie foarte albastră cu puţin albastru. Cactuşii se înalbăstreau şi totul devenea un albastru îmbrăcat în albastru. Palmierii erau albaşti înalbăstriţi, precum zarea albastră albăstrită.
O micuţă cămilă albastră albăstruie dorea să găsească un locşor cât mai cald. ÎNSĂ TOATE AU DEVENIT ALBASTRE ŞI RECI! Biata cămilă, nu găsea un mic loc în care să doarmă! Şi…… plecă mai departe. Din păcate, nu ştiu ce s-a întâmplat, dar cămila mi-a spus că şi-a găsit un locşor.
(Bianca D.)

 

Beautiful-Blue-Birds-1024x7681-1024x600

 

Pe o pajiste albastrita se aud ciripiturile putin albastre ale celor mai albastre pasari. Ele anunta o primavera albastru deschis. Pe pajiste zburda mielutii albastrii tuqois in cautare de iarba albastra normal de albastra si frageda. Ici-colo, din iarba, se ivesc  flori, desigur, albastre: albastrele, narcise albastre ca oceanul, trandafiri mai albastri decat albastrul si zambile albastre inalbastrite.
Pe pajiste se afla o balta de culoarea albastru invizibil , unde locuiesc pesti multialbastricolori.
Acesta este un peisaj albastru de primavera.
(Diana B.)

Peste jungla  albastra cu cei mai albastrii copaci, cerul era albastru –albastrit .Lacul din mijlocul  junglei era albastru ca universul. Acolo traia o pasare albastra ca ochii. Toti cei din jungla  ii spuneau ca e prea mica si ca nu e buna de nimic. Asa ca ea a plecat din jungla. In  drumul ei albastru ca cerul ea a ajuns la un castel albastru ca  Voronetul. Acolo a gasit un  vrajitor  imbracat intr-o haina albasra ca universul, care a facut o vraja ca pasarea sa devina un frumos vultur …. si de atunci  nimeni nu a mai batjocorit-o.
(Luca C.)