Blog

Briza de Vară – pentru copii și părinți

Briza de Vară – pentru copii și părinți

Ritmul meu și Ritmul naturii

Taina munților și a locurilor ce înconjoară Colina Lunii și Dealului Zmeului din Podișul Luncanilor pare uneori greu de descifrat. Drumul până acolo poate fi ușor anevoios căci de când lumea și pământul locurile ce păstrează amintiri vechi cât umanitatea însăși au fost mereu lăsate în uitare. Aceste locuri nu au făcut decât să păstreze în memoria pământului, a apei și a aerului amintiri despre cine suntem noi.

Mă caut pe mine în pământ, în apă, în aer, în foc

Atunci când simt pământul îmi simt de fapt trupul, când simt apa simt viața care curge prin mine, aerul este Respirația care mă conectează cu Ființa divină care sunt, iar soarele și focul îmi dau putere să mă mișc în aceasta lume, să trec la acțiune.

Fie că sunt copil sau adult, a mă cunoaște pe mine însumi, a ști cu adevărat cine sau ce sunt presupune o conexiune conștientă cu realitatea mea interioară și cea exterioara. Dar cum fac să mă simt pe dinăuntru, cum mă conectez cu tot ceea ce este în mine și în afara mea?

briza2014-04

Tabăra de vară BRIZA înseamnă 4 zile de explorare în natură a acestor dimensiuni ale ființei noastre

Vom crea un cadru în care Bucuria, Curiozitatea, Spontaneitatea, Imaginația, Intuiția vor fi fundamentul trăirilor personale.

Copiii vor descoperi legătura dintre ei și natura înconjurătoare. Vor învăța să se conecteze cu ritmul lor interior și cu ritmul naturii.

Își vor explora corpul, emoțiile, relația cu ei înșiși și cu ceilalți.

Vor redescoperi cum este să se asculte pe ei înșiși și pe ceilalți, vor savura cântecul, își vor descoperi propria lor voce și vocea naturii, a păsărilor, a animalelor.

briza2014-03

Cum?

Prin joc, exerciții de respirație conștientă, exerciții de ascultare conștientă, de creativitate, jocuri de rol, prin puterea poveștilor, prin desen, pictură, drumeții.

Instrumentele de bază cu care vom explora universul nostru interior și exterior vor fi:

  • Respirația Conștientă - este un instrument care aduce armonie, echilibru și mai ales deschidere către sine și ceilalți.

  • Starea de Prezența - prin intermediul căreia ne vom conecta cu tot ce ne înconjoară (apa, pământul, plantele, animalele). A fi prezent înseamnă a fi în contact cu tine însuți și cu tot ce se petrece de jur împrejurul tău.

  • Jurnalul personal - va fi păstrătorul descoperirilor, impresiilor și trăirile acestor zile.

Aceasta călătorie va ajuta copilul să păstreze porțile simțirii și creativității deschise, îl va învăța cum să-și gestioneze propriile emoții, să-și asculte și să aibă încredere în intuiția sa, să-și cultive spontaneitatea, încrederea în sine și în realitatea înconjurătoare.

În acest răstimp, părinții vor fi implicați în propria lor explorare. Aceasta are legătură tot cu practica stării de Prezență, cu relația părinte-copil și cu comunicarea, cu ascultarea și cu felul în care părintele poate susține activ dezvoltarea psihică a copilului său. În calitate de părinte vei înțelege rolul important pe care îl joci în viața copilului, și cu cât vei fi mai conștient de rolul tău ca părinte, atunci și relația ta cu copilul tău va fi mai armonioasă.

De asemenea, vom explora în mod direct direct relația părinte-copil în cadrul taberei si prin intermediul Astrologiei Arhetipale. Cunoașterea astrogramei copilului și a sinastriei, suprapunerea hartilor natale copii-parinti, pot fi de foarte mare folos în deblocarea unor situații tensionate din cadrul relației părinte-copil. De multe ori decriptarea conținutului hărții natale a copilului aduce nu doar răspunsuri la întrebările cele mai delicate, ci și posibile soluții.

briza2014-08

Iată mesajul Denisei, astrologul Călătoriei Inimi, care vă va însoți în această explorare Astrologică:

„Copilul meu drag, aș fi vrut să fi venit pe lume cu instrucțiuni de folosire!”

Dragii mei exploratori ai conștiinței,

Dacă așa ca și mine ați trăit deja necesitatea de a înțelege unicitatea ființei minunate care v-a ales ca părinți, vă invit să descoperim împreună conjuncturile astrale care o definesc ca personalitate distinctă și sensul relației noastre cu ea ca verigi într-un lanț generațional.

Astrologia este instrumentul care ne călăuzește pentru a ne înțelege copiii ca individualități în devenire, cu memoria tuturor experiențelor pe care le-au trăit vreodată și potențialele devenirii pe care și-au asumat-o acum. Ei nu sunt nicidecum o pagină albă pe care ne putem întipări convingerile, judecățile și prejudecățile pe care noi, la rândul nostru, le-am moștenit sau le-am dobândit.

Personalitatea lor este complexă, forma lor de expresie și manifestare este unică, nevoile lor emoționale pot fi atât de diferite de ale noastre. În loc să încerc să fiu un părinte perfect, încercând să creez un copil perfect, am nevoie să recunosc și să susțin potențialul copilului meu de a fi el însuși, un minunat creator de realitate.

Copiii noștri chiar vin pe lume cu „instrucțiuni de folosire”, iar astrologia ne oferă un instrument simbolic inestimabil de descifrare a direcțiilor posibile de evoluție interioară, Împreună.

Așa că, dragi părinți exploratori, vă propun să navigăm în ritmuri astrale pe Colina Lunii, călăuziți în conștiență de semnificațiile hărților noastre natale, copii și părinți, un contract unic de asumare.

CONTRIBUȚIE:

1 părinte + 1 copil: 600 lei
1 părinte + 2 copil: 750 lei
1 părinte + 3 copil: 900 lei
2 părinți + 1 copii: 800 lei
2 părinți + 2 copii: 950 lei
2 părinți + 3 copii: 1100 lei

* copii între 8 și 13 ani

ÎNSCRIERI BRIZA de vară - pentru copii și părinți